سمعک نامرئی

Home » برند سمعک » سمعک یونبترون » سمعک نامرئی

درباره ی سمعک نامرئی

تجویز سمعک نامرئی (invisible hearing aid) با سایر مدل‌ها متفاوت است، به دلیل این‌که عوامل شخصی زیادی از قبیل نوع و میزان کم شنوایی و همچنین اندازه و شکل مجرای گوش در تجویز این سمعک تاثیرگذار است.

همان‌طور که از نام آن پیداست، مخفی است و دیگران آن را نمی‌بینند. آن در عمق مجرای گوش قرار می‌گیرد و مانند سایر سمعک‌ها از نظر تکنولوژی و محدوده پوشش (قدرت) انواع مختلفی دارد.

تحقیقات اخیر نشان داده است که برخی افراد کم شنوا به علت این‌که سمعک آن‌ها مخفی (نامرئی) نیست و توسط دیگران دیده می‌شود، از سمعک استفاده نمی‌کنند.

اگر برای شما اندازه سمعک مهم است، بهتر است پیش از خرید سمعک نامرئی اطلاعات کاملی درباره انواع سمعک نامرئی، قیمت سمعک نامرئی هوشمند و مزایا و معایب آن داشته باشید.

به‌طور کلی سمعک‌های نامرئی دو نوع هستند:

  1. سمعک‌های نامرئی سفارشی
  2. سمعک‌های نامرئی پیش‌ساخته (غیرسفارشی)

سمعک‌های نامرئی سفارشی نیاز به قالب‌گیری از مجرای گوش دارند و براساس شکل و اندازه مجرای گوش کاربر ساخته می‌شوند. اما، سمعک‌های نامرئی پیش‌ساخته نیاز به قالب‌گیری اولیه ندارند و آماده هستند.

سمعک‌های «کاملا داخل مجرا» (completely in canal) و سمعک «نامرئی داخل مجرا» (invisible in canal)، سمعک نامرئی سفارشی هستند که به‌صورت مخفف به این سمعک‌ها CIC و IIC نیز می‌گویند.

سمعک IIC معمولا از سمعک CIC کوچکتر و مخفی‌تر است، بنابراین استفاده از واژه نامرئی برای سمعک IIC صحیح‌تر است. در برخی برندها اندازه سمعک IIC و CIC یکسان است. نمای بیرونی سمعک‌های IIC، مشکی و نمای بیرون سمعک‌های CIC بِژ است.

پیش از تولید IIC، سمعک CIC کوچکترین سمعک موجود بود، به همین دلیل به سمعک کاملا داخل مجرا (CIC) هم سمعک نامرئی می‌گویند، اما این مدل در برخی برندها واقعا مخفی و پنهان نیست.

اکنون، کوچکترین سمعک‌های نامرئی IIC و CIC را کمپانی‌های اتیکن، فیلیپس، برنافن و سونیک تولید می‌کنند.

سمعک‌های نامرئی سفارشی مانند IIC و CIC، به‌دلیل این‌که براساس قالب ‌اولیه گوش در لابراتوار ساخته می‌شوند، به‌راحتی قابل تعمیر هستند. اما، سمعک‌های نامرئی پیش‌ساخته، برخلاف سمعک‌های CIC و IIC، در شرکت تولیدکننده ساخته می‌شوند و آماده تجویز هستند. به همین دلیل، اگر قصد خرید سمعک نامرئی پیش‌ساخته را دارید، حتما از شنوایی‌شناس خود در مورد شرایط تعمیر و خدمات پس از فروش سوال کنید.

سمعک‌های نامرئی، نام‌های متفاوتی بین کمپانی‌های تولید‌کننده سمعک دارند؛ ساندلنز (SoundLens)، نانو (Nano)، لیریک (Lyric)، سیلک (Silk) و…

سمعک‌های IIC کوچکترین و سمعک‌های CIC کوچکترین و قوی‌ترین سمعک داخل گوشی هستند. برخی از سمعک‌های CIC که رسیور خیلی‌قوی دارند را می‌توان برای کم شنوایی‌های شدید تا عمیق (100 دسی‌بل) تجویز کرد.

قالب‌گیری صحیح و در نظر گرفتن سایر عوامل… در تجویز قوی‌ترین سمعک‌های داخل گوشی اهمیت زیادی دارد. بیشتر افراد تمایل دارند که از این نوع سمعک‌ها استفاده کنند، برای این‌که جنبه‌های زیبایی و اندازه سمعک برای آن‌ها خیلی مهم است.

اگر شما به دنبال خرید سمعک کوچک و مخفی هستید و کم شنوایی شما متوسط تا شدید یا حتی شدید تا عمیق است، سمعک‌های CIC انتخاب خوبی هستند، به علت این‌که آن‌ها تاحدی مخفی هستند و به اندازه کافی فضا برای آمپلی‌فایر و رسیور خیلی‌قوی (UP) و همچنین ویژگی‌های پیشرفته‌ای مانند اتصال با بلوتوث دارند.

سمعک‌‌های کاملا داخل مجرا (CIC) را می‌توان خیلی کوچک ساخت، اما آن‌ها را نمی‌توان طوری ساخت که کاملا نامرئی باشند. آن‌ها به اندازه کافی در عمق مجرای گوش قرار نمی‌گیرند که کاملا دیده نشوند. بااین‌حال، اگر مجرای گوش شما کمی بزرگ باشد، سمعک CIC خیلی دیده نمی‌شود.

اندازه و شکل مجرای گوش برای تجویز سمعک نامرئی خیلی مهم هست، در‌صورتی‌که اندازه مجرای گوش شما کوچک باشد، سمعک IIC و CIC از نظر مخفی و پنهان بودن با هم فرقی نمی‌کنند.

سمعک‌های CIC و IIC در مجرای گوش و در معرض رطوبت و جرم گوش قرار می‌گیرند، بنابراین اشکال اصلی این سمعک‌ها این است که آسیب‌پذیرتر هستند و از سایر مدل‌ها بیشتر خراب می‌شوند. همچنین طول عمر باتری این دو مدل سمعک کوتاه است.

برخلاف سمعک‌های CIC، سمعک‌های IIC طوری ساخته می‌شوند، که در عمق مجرای گوش قرار بگیرند. قسمت خارجی سمعک‌های IIC در بیشتر موارد دیده نمی‌شود، به همین علت به آن‌ها سمعک نامرئی می‌گویند. سمعک نامرئی در عمق قسمت استخوانی مجرای گوش و در چند میلی‌متری پرده گوش قرار می‌گیرد.

معمولا نخ بی‌رنگی به این سمعک  وصل می‌شود، تا کمک به گذاشتن و برداشتن آن داخل گوش کند.

درصورتی‌که آناتومی مجرای گوش شما مناسب و بزرگ باشد، سمعک‌ IIC در عمق مجرای گوش شما قرار می‌گیرد و دیده نمی‌شود.

همان‌طور که در شکل نشان داده شده، برای این‌که IIC کاملا مخفی باشد، نیاز است که آن پس از خَم دوم مجرای گوش قرار گیرد.

در این موارد قطر مجرای گوش باید به اندازه کافی بزرگ، طول آن بلند و خَم مجرا هم مناسب باشد.

در عمق مجرای گوش قرار گرفتن این سمعک به میزان قابل‌توجهی می‌تواند «اثر انسداد» (صدای خود فرد در سرش یا گوشش بلندتر شنیده می‌شود) را کاهش دهد.

هنگامی که سمعک نامرئی IIC در قسمت غضروفی مجرای گوش خارجی قرار می‌گیرد، گاهی‌اوقات اثر انسداد اتفاق می‌افتد.

برخلاف قسمت غضروفی، قسمت استخوانی مجرای گوش هنگامی که فرد صحبت ‌کند از داخل مرتعش نمی‌شود.

در تجویز سمعک CIC و IIC قالب‌گیری مهم‌ترین قسمت است. درصورتی‌که قالب‌گیری به‌درستی و از عمق مجرای گوش انجام نشود، هنگام غذا خوردن و صحبت کردن سمعک به‌راحتی از گوش بیرون می‌آید و سوت می‌زند، صداهای گفتاری به خوبی تقویت نمی‌شوند و فرد فقط صداهای محیطی را می‌شنود.

 

ویژگی‌های سمعک نامرئی IIC

 

مانند هر وسیله دیگری سمعک‌های نامرئی هوشمند مزایا و معایبی دارند.

مزیت اصلی این سمعک محل قرار گرفتن آن در مجرای گوش است. قرار گرفتن در عمق مجرای گوش باعث می‌شود که گوش خارجی و مجرای گوش وظیفه خودشان را انجام دهند.

بدان معنی که حالت قیف مانند مسیر صدا به سمت پرده گوش حفظ می‌شود و تغییری نمی‌کند.

اگرچه این ویژگی احتمالا مهم‌ترین مزیت این مدل سمعک است، اما قرار گرقتن در عمق مجرای گوش باعث می‌شود که تمام قطعات الکترونیک سمعک در معرض جرم گوش و رطوبت قرار بگیرند.

سایر ویژگی‌های این سمعک عبارتند از:

  • برای کم شنوایی ملایم و متوسط
  • کوچکترین و ظریف‌ترین سمعک داخل گوشی
  • تمام قطعات سمعک در یک پوسته پلاستیکی خیلی کوچک است
  • دیده نمی‌شود (کاملا نامرئی)
  • در عمق مجرای گوش (در قسمت خم دوم) قرار می‌گیرد

 

مزایای سمعک نامرئی IIC

 

1. سایز کوچک و ظاهری نامرئی

سمعک‌های IIC تقریبا مخفی هستند، به‌طوری‌که افراد اطراف شما متوجه نمی‌شوند که شما از سمعک استفاده می‌کنید.

سمعک‌های داخل گوشی انواع مختلفی دارند، بااین‌حال، سمعک‌های IIC کوچکترین مدل هستند و در عمق مجرای گوش قرار می‌گیرند.

اگر شما تمایلی به استفاده از سمعک پشت گوشی ندارید، سمعک نامرئی ممکن است انتخاب مناسبی برای شما باشد.

2. کیفیت صدای طبیعی

به علت این‌که این سمعک‌ها در عمق مجرای گوش قرار می‌گیرند، لاله گوش نشانه‌های طبیعی صدا را حفظ می‌کند.

هیچ سیم یا تیوبی بر سر راه انتقال صدا وجود ندارد و سمعک در قسمت لاله گوش قرار نمی‌گیرد، بنابراین صداها به‌صورت طبیعی وارد مجرای گوش شما می‌شوند.

میکروفون این سمعک داخل مجرای گوش قرار می‌گیرد، بنابراین شما می‌توانید صدای تلفن یا موبایل را بهتر بشنوید.

همچنین حفظ اکوستیک طبیعی فراهم شده توسط لاله گوش به مکان‌یابی و جهت‌یابی صداهای جلو و عقب شما کمک می‌کند.

کیفیت صدای طبیعی‌تر این سمعک‌ها سبب می‌شود که بیشتر افرادی که سمعک IIC استفاده می‌کنند، راحت‌تر و سریع‌تر به آن عادت کنند.

 

3. کارایی بهتر

 

محل قرار گرفتن سمعک IIC نسبت به سمعک‌های دیگر به پرده گوش نزدیکتر است.

در نتیجه برای رسیدن به بلندی صدای مناسب به بهره زیاد یا حداکثر خروجی صدا نیاز نیست.

همچنین بهره کمتر منجر به باقیمانده فشار صوتی کمتری در مجرای گوش می‌شود، به‌طوری‌که احتمال فیدبک (سوت سمعک) را کاهش می‌دهد، به‌ویژه هنگامی که فرد با تلفن صحبت می‌کند.

از شما عزیزان ممنون هستیم که تا این قسمت از مقاله با ما همراه بودید. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد. از شما خواهشمندیم که مقالات ما را در شبکه های اجتماعی با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

با تشکر

مطالب ما را به اشتراک بگذارید

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در email

آیا مایل هستید که در زمینه سمعک از ما مشاوره رایگان بگیرید؟